Informacje

II etap warsztatów kulinarnych w ramach projektu „Kulinarna Akademia Cudów” – 26-28 czerwca 2019 r.

W dniach 26-28 czerwca 2019 r. w Zespole Szkół nr 6 przy ulicy Kajki w Ełku odbył się kolejny etap warsztatów kulinarnych w ramach projektu współpracy pn.: „Kulinarna Akademia Cudów”, realizowanego przez 5 lokalnych grup działania.

W warsztatach uczestniczyło łącznie 30 osób. Wśród nich oprócz pracowników lokalnych grup działania pojawili się m.in.: zawodowi kucharze, osoby prowadzące gospodarstwa agroturystyczne oraz przedstawiciele Kół Gospodyń Wiejskich.

Warsztaty poprowadził Marcin Budynek – znany restaurator i szkoleniowiec.

Warsztaty odbyły się w doskonale wyposażonych salach do zajęć gastronomicznych Zespołu Szkół nr 6 w Ełku. Głównymi składnikami potraw przygotowywanych w trakcie zajęć były: ryba mazurska oraz gęsina.

Zdjęcia oraz przepisy potraw przygotowywanych w trakcie warsztatów będą stanowić element wydawnictwa – albumu kulinarnego, opracowywanego w ramach projektu współpracy „Kulinarna Akademia Cudów”.

Wielkość czcionki
Wybierz kontrast